Vi skulle egentlig ha en slappe-av-dag etter all fartingen, men stranddagen var overskyet. Etter lunsj innså vi at nok var nok, og vi tok i stede turen til krokodilleparken i Bakau. Vi kjørte langt innover til en landsby, hvor taxien stoppet. Dette var en av de stedene i Gambia hvor man tenker “wow. Sånn har virkelig noen mennesker i verden det.” Cobra, som slo følge med oss, løp og kjøpte kjærligheter mens W kjøpte bananer. Barna ble helt ville, kjempeglade for å få noe utenom det vanlige. Vi tok oss god tid sammen med de før vi gikk inn i Crocodile Pool. Vi var først igjennom et museum med bilder, kunst og informasjon om Gambias historie. Det var sterke bilder av gambiske slaver, og kunst og kultur fra før og etter koloniseringen. Selve krokodilleparken vet jeg ikke helt hva jeg synes om. Her nekter alle for at det var noe galt med krokodillene og at de bare var slappe av sol og mat, men jeg fikk følelsen av at spesielt den vi klappet lå mistenkelig stille. Uansett var det en utrolig opplevelse å faktisk ha tatt og følt på en krokodille! Så får jeg la det bli med det.

 We were supposed to have a relaxed day at the beach, but it turned put to be all cloudy. After having lunch we spontaneously decided to go to something called Crocodile Pool in Bakau. We drove way into the countryside, where the taxi stopped. This was one of those places where your mind goes “Wow. Some people in our world actually live like this.” Cobra, our guide, bought some lollipops for the kids while W got bananas. The kids went nuts! They were so happy to get something unusual. We took our time playing and talking to the children, before going in to the Crocodile Pool. Inside, there were a museum with pictures, art and information about the history of Gambia. I don´t really know what I think about the actual park: people say they?re just relaxed from all the sun and food, but I got the feeling that something was wrong. Especially the one we petted seemed off, not moving much at all. Anyway, the whole day was an experience, and let´s leave it at that. 

Originally published 23.02.14