SUNDAY: Søndag den femte august klokken fire dro jeg, lillesøster og pappaen min avgårde for å besøke det store vestlandet. Uten noen spesifike planer eller tidstabell kjørte vi så lenge vi gadd hver dag, spiste når vi var sultene, gjorde det vi ville og i det heletatt tok livet med ro. Det er det som er ferie, hva? Vi tilbragte den første natten på en turisthytte i Geilo. En dusj som lakk, køyesenger og simple trestoler. Helt sykt sjarmerende! Jeg spiste grovbrød med hvitost og et glass eplejuice. Og ikke nok med det; dette var før morgensiggen. Fantastisk.

MONDAY: Etter mandagsfrokosten kjørte vi enda noen timer i bil, inkludert Ingvild bak rattet over hele Hardangervidda. Stolt? En smule. Omsider var vi i min absolutte favorittby, Bergen. Det er vel obligatorisk i og med at mesteparten av meg kommer derifra, men den slår meg virkelig hver eneste gang. Vi tok inn på en ny hytte, denne gangen ikke fullt så simpel, og ei heller så sjarmerende. Hva som veide opp var fakta at den hadde hems. Kapret? Selvsagt.Vi tok oss straks turen ned på fisketorget og vi nøt hvert vårt smørbrød i sjøluft med en eim av fiskelukt. Herregud, jeg elsker Bergen.


Jeg spradet rundt med gule strømper og favorittsko.

Gjennom smale brosteinslagte gater med fargerike trehus, og små spennende antikvitetssjapper. Fikk brått veldig lyst på denne herlige og groteskt dyre grammofonspilleren, mest fordi de har en i mummidalen.


Etter timevis med rusling og titting og fotografering og sånt avsluttet vi kvelden med middag på T.G.I. Fridays. Deilig mat og kjekkaskelner. Skakke klage !

TUESDAY: Det er faktisk helt utrolig klisjé og helt utrolig fint at Akvariet fortsatt er like stas. Helt siden min første tur til Bergen i en alder av tre og et halvt år har Akvariet vært pri én. Og med god grunn ! Pingvinene var óg herlige – vraltet rundt med vingene horisontalt i balanse, stjal de sorteste (og dermed flotteste) steinene fra hverandres reder og var i det heletatt noen sjarmører.

Seler, kongekrabber og allskens rare og fine vesner. Kan man gjøre annet enn smile? I tillegg hadde de fått sjøløver der; to hundre og tjue kilo med værhår og hollandsk som morsmål – man kan ikke annet enn å ekse dét.

Denne karen kalt Vitus gjorde seg virkelig til for kameraet. Vi så showet deres, og de var utrolig flinke – ikke minst stolte selv over å få applaus og greier.

Vi hadde omsider sett oss ferdige på dyr i alle former og farger (les: de stengte dessverre) .

Etter en helt latterlig dyr is med jordbærstrø dro vi videre for å finne et sted å sove for natten. Cowboymaten ble fort enda mer cowboy da vi endte opp i telt. Men med god mat, pulverkaffe og kveldsrøyk i det fri gjør det ingenting. Telt er koselig, det. Vi ødela det primitive liv ved å se Batman Begins på macen, men det får gå. Natta.

Originally published 12.08.12