I dag tok vi turen til øyen Lokrum. Vi tok en shuttle-båt fra gamlebyen som tok ca femten minutter. Den går en gang i halvtimen, så det var ikkenoe problem å komme seg frem og tilbake. Da vi kom frem, bestemte vi oss for å ta oss en titt rundt øyen. Lokrum er et naturreservat, og det er ingen biler eller andre kjøretøy der. Vi ruslet oppover for å se det gamle klosteret, første gang skrevet om i det ellevte århundre. Å se så gammel og så vel bevart arkitektur er alltid like spennede. Vi gikk også i den botaniske hagen; langt i fra den beste jeg har sett, men de søte harepusene der veide opp for det. Påfugler spankulerte rundt over alt, og alle hunnene hadd babyer. Jeg brukte nesten en halvtime på å henholdsvis beundre og fotografere de elegante dyrene. Påfugler må være noen av de flotteste fuglene jeg vet ! Siste delen av oppholdet brukte vi på å bade litt. En ting å merke seg, er at når kroatere snakker om strender, så mener de steiner. Kysten består av klipper og svaberg, noen bratte og noen mindre bratte. Kroatere er imidlertid veldig stolte av den lave forurensingen sin, og med god grunn: Luften er så ren og vannet er så klart at det er vakkert.

Today we went to the island Lokrum. We simply took a shuttle boat from the old city, which leaves every half hour, so it was no problem getting out there. When we arrived, we decided to take a look around. Lokrum is a nature reserve, and there´s no cars or other disturbing elements there. We went to see the old monastery; The first writings found about it is from the 11th century! To see old architecture that well preserved is always stunning. We also went to the botanical garden; it´s far from the best I have seen, but there were these little wild bunnies there. Cuteness overload. There were peacocks strolling around everywhere, and all the females had babies. I spent almost half an hour just photographing their elegant behavior. Peacocks are one of the most beautiful birds I know. After admiring the island and it´s wildlife, we went for a swim. A thing to remember is that when Croatians say beach, they mean rocks. The coast consists of steep hills, and somewhat less steep hills, but that´s about as close you get to a beach here. Croatians are however proud of their low contamination, and with good reason; the air and sea is beautifully clear!

Originally published 24.07.14