Etter et helsefarlig stress for å rekke alt mulig på alt for kort tid bar det avgårde til Gardemoen med destinasjon London. Der satt vi og ventet aaaalt for lenge på flyet, drakk kaffe og skravlet før vi endelig fikk stige ombord. Jeg leste villt i en bok jeg fikk om London og fikk gratis kaffe av en veldig homofil, veldig søt og veldig flørtete flyvert. Veldig greit ! Tiden gikk ved å høre på Phantom of the Opera, Øystein Sunde, Hits for Kids, Spice Girls og andre slagere, og etter en grei flytur reiste vi videre med toget til hotellet i Bayswater. Etter en kattevask og et klesskift på rommet gikk vi ned i hotellbaren for å få i oss noe fôr. Klokken var allerede halv elleve engelsk tid, så etter en meget sen middag var det marsj i seng for å lade opp til en dag med shopping på høyt nivå.

Trøtte og jævlige etter gossip og krampelatter til langt på natt karret vi oss opp for å bruke penger i en av verdens mest kjente handlegater : Oxford street. Der ble vi møtt med vannrett regn, så vi fant det første og beste stedet for å spise frokost. Et bittelite sted jeg ikke ville lagt merke til hvis jeg ikke så etter det, Garfunkel’s . Overraskende god vegetarwrap og irriterende god service, og både jeg og Maren var enige om at dette var ganske flott. Været forbedret seg sterkt, og vi langet ut mot shoppingmålet. Første stopp; Topshop. Jeg kommer inn, tenker at shit, dette var én stor butikk før jeg innser at det er tre etasjer til. Herre min hatt. Vi rakk bare innom en fire-fem butikker før vi ikke orket mer, men klarte til gjengjeld å sprenge shoppingbudsjettet så det sang etter. En hver jentes drøm, hva ? Jeg kjøpte meg blandt annet noen herlige lakksko på American Apperal, to kjoler og selvsagt to kopper. For ikke å snakke om mitt første par Jeffrey Campbells!

Vi pauset med supergod homokaffe på Starbucks, og hodet koste seg mens føttene skrek i smerte. Vi innså til slutt at nok var nok og tok tuben hjem igjen. Tubesystemet må jeg forresten skryte skikkelig av ! 70 kroner for et dagskort, og en både enkel og effektiv måte og komme seg rundt på. Etter litt pilsing på hotellrommet ventet kvelden på oss, og sammen med en vi ble kjent med dro vi på en skikkelig koselig liten resturant i Bayswater. En flaske vin til maten før vi rundet av kvelden med øl på øl i hotellbaren. Vin og øl blir bare krøll, og øl øl vin øl øl øl øl øl sier seg vel selv; det var ikke morsomt å våkne dagen etter. Men som jeg sier; helt om natten helt om dagen ! Vi skulle nemlig på sightseeng.

Vi som trodde vi var trøtte fredag morgen? Den gang ei. Men som sagt; helt om natten, helt om dagen. Etter en meget skuffende frokost på hotellet og litt mental oppmanning var vi klare for enda en dag i verdens fineste by. Lakkskoene viste seg å være en størrelse for liten (faktisk) , så det ble enda en tur til Oxford street. Formiddagskaffen ble (selvfølgelig) nytt på Starbucks, før planen var å ta en tur på Madam Tussauds. Der var det kø som et vondt år så vi bestemte oss veldig kjapt for å droppe det, og hoppet i stede på en av disse geniale hop-on hop-offbussene. Vi lærte så utrolig masse ! Visste dere for eksempel at over 8 millioner hester ble drept under første verdenskrig bare i England? Vi fikk se verdens fineste minnestatue til dyr som er blitt drept i WW1 og WW2. Guiden var priceless i seg selv, så gammel at det grodde mose på han, skikkelig høytidelig britisk aksent og rosa sokker med grønne polkadotter. Sistnevnte er jo respekt i seg selv! Vi hoppet av ved Big Ben og London eye så jeg skulle få tatt noen bilder (til min store glede og Marens store fortvilelse) og endte opp med lunch på en bitteliten Italiensk resturant med kaker i vinduene. Skikkelig god mat og helt herlig service fra smådeilige italienere, men aldri et sted jeg ville gått inn med mindre jeg hadde fått det anbefalt. Merkelige greier, men et fint lunchvalg. Gode og mette hoppet vi på en turbuss igjen og tok resten av runden.

Enda en Starbuckstur, i et bortgjemt strøk denne gangen, før vi var så leie og slitene at det gikk alt for mye utover hverandre. Vi kranglet mye den ettermiddagen, og endte opp med hotellmiddag den dagen også. Hvert vårt bad før vi tok kvelden. Heldigvis var vi litt mindre arge morgenen etter, og var venner igjen når vi dro avgårde til flyplassen. På vei til tuben kjøpte vi med oss t-skjorter til mennene våre med teksten “My girlfriend went to London and all I got was this lousy t-shirt” på, og den falt i allefall i smak hos William ! Så var det soving på toget, soving på flyet og i det heletatt, hehe.

Alt i alt er jeg kjempefornøyd med turen ! Jeg dro med verdens beste venn, jeg fikk handlet masse fint, jeg drakk masse SBkaffe, jeg fikk virkelig sett fine London, jeg spiste så mye god mat og ble kjent med så mange koselige mennesker. Hvordan kan man la være å kose seg da ?!

Originally published 19.06.12