Etter en ni timer lang flyreise og det som følger med, satte vi våre føtter I Gambia, Afrika. Bare bussturen til hotellet var en opplevelse: kyr, hester, hunder og geiter løst I gatene, og kanskje mest slående en atmosfære med mindre å klare seg på. Jeg ble littsatt ut, selv om jeg visste hva jeg dro til. Da vi kom til hotellet skulle vi bare ut og ta ut noen penger, men ble møtt av en lokal taxisjåfør kalt Cobra. Han insisterte på å følge oss, og etter at vi nådde ATMmaskinene, ble vi halt videre med til noe kalt The Monkey Park. Cobra ville vi skulle ha vår første “Gambian experience” med han. Vi ble mer og mer skeptiske jo lenger bort fra allfarvei vi kom, og både jeg og W lurte litt på hva vi hadde blitt med på. Først da vi var helt sikre på at dette var lureri, så vi dem. Apene, over alt ! Parken var egentlig starten på et jungelområde i Senegambia hvor det oppholder seg mange aper. Vi kjøpte peanøtter og bananer og matet de. W spurte Cobra om vi skulle skrelle bananene, men akkurat da hoppet det en apekatt på han og knabbet hele klasen. Så grådige! De voksne ville bare ha bananer, mens de små tok peanøttene og koste seg med dem. Jeg lo så jeg grein med aper over alt. Det var virkelig den perfekte first Gambian experience. Så langt har vi hatt det helt utrolig og opplevd så masse, og jeg oppdaterer dere så ofte nettet tillater.

After a good nine hours of flying, we put or feet on Gambian ground. Even the bus trip to the hotel was an experience: Bulls, horses, goats and dogs running around in the streets. I was shocked by the standards here, even though I knew perfectly well what I was going to. Even so, it was emotional and powerful. When we arrived at our hotel we went to take out some cash. Outside we met this man called Cobra, who insisted on following us to the ATM machines. When we were done, he wanted us to go to something called Monkey Park, to have our first ?Gambian Experience?. As we went further into no mans land, we were more and more aware that we were actually following a total stranger, depending on him to be honest. We were just about to go back, when we saw them: Monkeys everywhere! The park was a jungle in the Senegambia area, with a lot of monkeys climbing freely around. We bought some peanuts and bananas to give them. W asked Cobra if we should peel the bananas before giving them away, and as he asked, a monkey climbed on top of him and grabbed all of the bananas. So greedy! The adults only wanted bananas, while the little ones took the peanuts. I laughed so hard with monkeys all over me. Yes, it really was a wonderful first Gambian experience. So far, we´ve had the best time ! I will update you as often as possible. 

Originally published 21.02.14