Den siste utflukten vi var med på i Gambia var en dag i Serrekunda. De fine nordmennene vet dere, inviterte oss med på middag hos sin gambiske familie. Tenk det! Gjestfriheten er helt enestående. Så, vi møtte opp med kontanter og smil, og tok en taxi sammen hele gjengen. At to villt fremmede ble med å spiste var heller ikke noe problem, og vi følte oss veldig velkomne. Familien hadde laget chicken yassa, en helt nydelig gambisk rett med kylling, sennep, krydrede grønnsaker og ris eller cous cous. Alle spiste med hver sin skje av samme fat, ekte afrikansk stil. Med magene fulle av den beste yassaen jeg spiste hele oppholdet, satte vi nesen mot markedet. Markedet i Serrekunda er det største markedet i hele Gambia, og er der lokalbefolkningen kjøper alt fra klær og smykker til geiter. Gatene var trange, bråket var voldsomt og presset var helt enormt – jeg storkoste meg! Jeg kjøpte meg selvfølgelig et par sko, og ellers bare stirret storøyd på alt rundt meg. Jeg er så utrolig takknemlig for gjestfriheten vi fikk hele uken, ellers hadde vi ikke opplevd halvparten en gang. En skikkelig knall tur, absolutt !

 The last expedition we went for while in Gambia, was a trip to the town Serrekunda. We were invited by the norwegian family I told you about to join them for dinner at their gambian family. The fact that two total strangers joined them for dinner didn´t bother them at all, and we felt so welcome. The family made chicken yassa, a delicious gambian dish with chicken, mustard sause, spicy vegetables and rice or cous cous. Everyone had their own spoon and ate from the same plate, true african style. Full of the best yassa I tasted all week, we went for the Serrekunda market: the largest market in Gambia, where the locals buy everything from clothing to goats. The alleys were loud and crowded, and I was amazed by the size of the whole thing. After (of course) purchasing a pair of wedges, I used my eyes and ears and just sucked all the impressions in. WOW ! I have to say, I am truly grateful for all the hospitality we experienced, not just in Serrekunda, but all week. It was a wonderful trip, no doubt. 

Originally published 04.03.14