Gamlebyen er helt fantastisk! Nå har jeg vært der to ganger, og fortsatt føles de ut som det er tusen gater, butikker og kaféer igjen. Først og fremst er det den historiske delen: Gamlebyen er faktisk på Verdensarvlisten, og er I følge CNNgo på topp ti listen over de best bevarte innmurede byene fra middelalderen. Under krigen på Balkan i 1991 ble dessverre mye ødelagt, men en del har blitt restaurert igjen. I tillegg til de flotte bygningene, gatene og murine er det sjarmerende kaféer og resturanter, hvorav mange er på TripAdvisors topplister (min reisebibel). De fleste butikker selgerhåndlagde smykker, kunst, suvenirer og slikt, men man kan også få tak I designerartikler. Byen har også et godt utvalg av museumer og gallerier bade inne og utendørs. Jeg synes det er en viktig del, spesielt I en by så rik på kultur og historie. Her er det altså masse å finne på. Jeg storkoser meg !

 This city is amazing! I´ve walked through it twice now, and still it seems like a thousand streets, shops and cafés I haven´t even seen yet. First of all there is the cultural historical part. The old city is actually on the World Heritage list, and is according to CNNgo on the top ten list of the best preserved medieval walled cities in the world. During the siege in 1991 due to the war, sadly, some of it got ruined, but has been restored again. In addition to the obvious beautiful buildings, streets and walls, you have the charming cafés and restaurants, many of them on top-lists on Trip Advisor (which is my bible while traveling). Most shops sell handcrafted jewlery, art, souvenirs and such, but you can also buy designer articles. The city also has a lot of different museums and galleries both inside and outside, which I think is important to visit too, especially when in a city this rich on culture and history. So, when inside the city walls there´s hundreds of things to do. I´m having such a good time ! 

Originally published 20.07.14